Ромче обладава българче в първия наш гей филм (видео 18+)

„Любен“ е заснет в копродукция с Испания, премиерата му е на "София прайд"

Общество
16:54 - 21 Май 2024
55464
Ромче обладава българче в първия наш гей филм (видео 18+)

Първият български игрален гей филм ще има премиера у нас на 14 юни в рамките на „София прайд филм фест“, съобщават организаторите на фестивала. „Любен“ на режисьора Венци Костов е заснет в копродукция с Испания и е бил излъчван там още през лятото на миналата година.

Двете главни роли се изпълняват от актьорите Божидар Асенов и Димитър Николов, които си партнират с актрисата Антония Сан Хуан. Между двамата актьори има и няколко еротични сцени, става ясно от трейлъра. В една от тях, която продължава няколко минути, 18-годишното ромско момче Любен обладава българчето Виктор. Уви, финалът на филма е трагичен...

Гей еротична сцена от филма "Любен"

За Божидар Асенов, който е от ромски произход, тази роля в киното е дебют. Сред българските имена в актьорския състав на филма са още Димитър Баненкин и Стефан Денолюбов. Освен Антония Сан Хуан, от испанска страна във филма участва и известният актьор Рамон Ескинас.

Сюжетът на филма разказва за любовта между българско и ромско момче в планинско село, сковано от предразсъдъци.

Виктор (Димитър Николов) има чудесен живот в Мадрид с партньора си Хосе. Връща се в България за погребението на дядо си и решава да остане за лятото. Докато преоткрива баща си и селския начин на живот, той неочаквано намира любовта в лицето на Любен, 18-годишно ромско момче. Въпреки различията и конфликтите около тях, Виктор и Любен намират убежище един в друг, гласи анотацията. Режисьорът на "Любен" Венци Костов от години живее в Мадрид. Важно е да се отбележи, че в творбата не са инвестирани публични средства от България.

Изпълнителят на една от главните роли - Божидар Асенов (вляво) с режисьора Венци Костов

Световната премиера на филма е била на 8 юни 2023 г. в Гуадалахара, Мексико. Продукцията е била посрещната с овации.

"Любен" вече е показван на фестивали в Чили, Испания, Словения. Носител е на наградата за най-добър филм на Международния ЛГБТ фестивал в Любляна през 2023 г.

„София прайд филм фест“ ще се проведе между 4 и 15 юни 2024 г. в Дома на киното. Той е част от "София прайд".