Ромите от Болярино заплашват за саморазправа

Собственик на нива прегази с автомобила си мъж, влязъл да краде

Новини
09:52 - 14 Май 2019
2221
Ромите от Болярино заплашват за саморазправа

Ромите от село Болярино заплашиха със саморазправа, след като собственик на нива прегази с автомобила си мъж, влязъл да краде. Блъснатият почина заради получените наранявания. Извършителят Димитрис Пирилис (на снимката) е задържан за 72 часа. Роднините на жертвата обявиха, че собственикът на фермата е минал три пъти през тялото на техния близък. Според тях той е превишил правомощията си, защото не го е засякъл на територията на фермата.

Прегазеният мъж има 14 присъди за кражби, лежал е седем години в затвора заради обир на същата ферма. Таня Тодоров е жената, която живее на семейни начела с арестувания Димитрис. Тя обяви, че се страхува да не пострада. За момента семейството ѝ е охранявано от полицията.

Жената обясни, че мъжът ѝ всяка вечер кара с автомобила си работниците от фермата. Така е засякъл и крадците при опит да присвоят крави. По думите ѝ, той не ги е прегазил умишлено, а просто е искал да види лицата им. Собственичката на фермата обясни, че от години те са жертва на кражби - посягат на крави, прасета, телета и коне. Тя добави, че мъжът ѝ многократно е подавал жалби в полицията, но не е имало резултат. Таня Тодорова каза още, че фермата им е била ограбена за последно само няколко дни преди инцидента.