Роналдо е бил на косъм от арест заради жена

Спорт
20:27 - 16 Февруари 2022
4717
Роналдо е бил на косъм от арест заради жена

Звездата на световния футбол Кристиано Роналдо е бил на крачка от това да бъде арестуван, съобщи английският таблоид "The Sun". Новината съобщи Лесли Марк Стовал - адвокатът на Катрин Майорга, която през 2017 г. обяви, че е била изнасилена от португалеца през 2009 година в Лас Вегас, и заведе дело срещу него.

През 2019 г. полицията в Лас Вегас е вярвала, че има достатъчно доказателства, за да обвини Роналдо и да го арестува. Заповедта за арест вече е била подписана, но окръжният прокурор Стив Волфсън е отказал да заведе дело, а всичко е било описано в стенограмата от съдебното заседание от септември 2021 година.
"Дейли мейл" има друга версия. Според вестникът има документи, според които Роналдо е трябвало да бъде арестуван, но това е предотвратено от висш полицай още през 2009 г.
Германското списание "Der Spiegel" гръмна с новината за делото през 2018 г. Любопитното е, че то беше прекратено с мотива, че твърденията на Майорга за претърпяно сексуално насилие не могат да бъдат доказани. Интересно е, че през 2009 г. португалецът е предложил обезщетение от 373 000 долара, но момичето е поискало невероятните 76 милиона. След неговия отказ делото тръгна.