Роналдо изравни 60 - годишен рекорд

Португалецът стана първият футболист след Омар Сивори, който вкарва 25 гола в един сезон за Ювентус

Новини
17:56 - 06 Юли 2020
3312
Роналдо изравни 60-годишен рекорд

Кристиано Роналдо стана първият играч на Ювентус от 60 години насам, който вкарва 25 гола в първенството, след като се разписа в градското дерби с Торино. Старата госпожа спечели с 4:1.

С попадението си Роналдо изравни рекорда на Омар Сивори, който през сезон 1960/61 вкара 25 гола за бианконерите.

Родената в Аржентина звезда на Италия вкара точно 25, за да помогне на Юве да спечели Скудето през този сезон, въпреки че водеше люта битка за голмайсторския приз със Серхио Бригенти. Оттогава никой не е успял да постигне 25 гола в елита на Ботуша, дори и легендарни фигури като Алесандро Дел Пиеро, Роберто Баджо и Мишел Платини.

Постижението на Кристиано Роналдо е впечатляващо, тъй като той се е разписал 25 пъти от 26 участия за първенство.

С гола си от фаул Роналдо прекъсна и сушата си от това статично положение, успявайки да порази целта след 43 опита. В това своеобразно съревнование с Лео Меси, ибериецът е отбелязал в кариерата си 55 попадения от пряк свободен удар, докато аржентинецът е с 52. Лидер по този показател е бразилецът Жуниньо Парнамбукано - със 77. 

Португалецът все още преследва голмайсторската титла в Италия, наречена "капоканониере", след като през сезона лидерът на Лацио - Чиро Имобиле, му води с четири попадения.