Роналдо окончателно подписа с "Ал Насър"

Договорът на 37-годишната португалска мегазвезда е до 2025 г., когато ще бъде на 40 и това явно ще е последният му клуб като активен играч

Спорт
12:05 - 31 Декември 2022
3147
Роналдо окончателно подписа с "Ал Насър"

Кристиано Роналдо все пак ще приключи славната си кариера в едно затънтено за футбола място - Саудитска Арабия. Днес суперзвездата подписа своя договор и бе представен като нов футболист на "Ал Насър".

За този трансфер се заговори още в началото на световното първенство в Катар, а след края му слуховете се засилиха, независимо че президентът на арабския клуб отрече официално преди няколко дни да има сделка.

37-годишната португалска мегазвезда е подписал до 2025 г., когато ще бъде на 40 и това явно ще е последният му клуб като активен играч. Финансовите параметри не бяха съобщени, но се твърди, че Роналдо ще получава баснословните $75 млн. на година. По време на трансферните спекулации за преминаването на португалеца една от основните теми бе, че той ще играе само 2.5 г. за "Ал Насър" (това съвпада с официалното съобщение за продължителността на договора на футболиста), а след това ще бъде посланик на Саудитска Арабия в подкрепа на кандидатурата на страната, заедно с Египет и Гърция, за домакинство на световното първенство през 2030 г. В световните медии се спекулираше, че Роналдо ще получава за това по около $200 млн. годишно.

Днес нищо такова не бе обявено. От "Ал "Насър" написаха на профила си в "Туитър":

"Пишем история. Това е трансфер, който не само ще вдъхнови нашия клуб да постигне дори по-големи успехи, но ще вдъхнови и нашата лига, нашата нация и нашите бъдещи поколения, момчета и момичета, да бъдат най-добрата версия на себе си. Добре дошъл, Кристиано в твоя нов дом Ал Насър".

Самият футболист коментира лаконично: "Развълнуван съм от новото преживяване в различна лига и в различна страна. Визията, която "Ал Насър" има, е много вдъхновяваща. Много съм развълнуван да се присъединя към моите съотборници, за да помогна на отбора да постигне повече успехи".

Треньор на "Ал Насър" е французинът Руди Гарсия (58 г.), водил преди "Лил", "Олимпик" (Марсилия), "Олимпик" (Лион), "Рома" и др. В тима играят колумбийският вратар Давид Оспина ("Арсенал", "Наполи"), камерунският национал Винсент Абубакар ("Порто", "Бешикташ") и бившият национал на Бразилия Луис Густаво ("Байерн", "Волфсбург", "Олимпик", М).

Роналдо преминава в клуба от Саудитска Арабия като свободен агент, тъй като точно преди световното първенство в Катар се споразумя със собствениците на "Манчестър Юнайтед" да се раздели с "червените дяволи" по взаимно съгласие. До напускането на португалеца се стигна след обтягането на отношенията му с нидерландския треньор на отбора Ерик тен Хаг, след което Роналдо даде интервю пред британския журналист Пиърс Морган. В него той нападна открито шефовете на клуба и Тен Хаг и това окончателно му затвори вратата пред участие в тима на "Манчестър Юнайтед".