Роналдо проговори: Винаги съм искал да съм пример, но...

Аз съм същият човек и същият професионалист, заяви португалецът

Спорт
10:46 - 21 Октомври 2022
1336
Роналдо проговори: Винаги съм искал да съм пример, но...

Кристиано Роналдо наруши мълчанието и се обърна към футболната общественост чрез публикация в социалните мрежи. Нападателят на Манчестър Юнайтед побесня по време на мача с Тотнъм и се прибра в тунела преди последния съдийски сигнал. По-рано днес „червените дяволи“ излязоха с официално становище, в което съобщиха, че португалецът е изваден от групата за предстоящия двубой срещу Челси от Висшата лига в събота.

В своя пост Кристиано се защити и обяви категорично, че през последните 20 години е все същия професионалист, не се е променил и се старае да е пример за подражание на по-младите, но понякога в напечените моменти е невъзможно.

„Както винаги съм го правил през кариера ми – опитвам се да живея и да играя с уважение към моите съотборници, противници и треньори. Нищо не се е променило. Не съм се променил. Аз съм същият човек и същият професионалист, който бях през последните 20 години, докато играя професионален футбол“, започна Роналдо в своя пост.

„Уважението винаги е играло много важна роля в вземането на решения. Започнах много млад. Вземането на пример от най-опитните във футбола е било много важно за мен. Затова винаги съм се опитвал да давам пример на по-младите, които израснаха във всички отбори, представлявани от мен. За съжаление, това невинаги е възможно и ставаме жертви на напечените моменти“, продължи той.

„В момента чувствам, че просто трябва да продължа да тренирам здраво в Карингтън, да помагам на съотборниците си и да съм готов за всичко по всяко време. Поддаването на натиска не е вариант. Никога не е било. Това е Манчестър Юнайтед и трябва да устоим. Скоро отново ще сме заедно“, написа още Кристиано Роналдо.