Роналдо проплака: Все още пазя пепелта на починалото си дете

Това е нещо, което искам да съхраня до края на живота си, а не да хвърлям в океана или в морето, сподели португалецът

Спорт
13:08 - 16 Ноември 2022
1895
Роналдо проплака: Все още пазя пепелта на починалото си дете

В нова порция от интервюто си при Пиърс Морган, Кристиано Роналдо говори за най-тежкия момент в живота си - загубата на новороденото му бебе. Суперзвездата на световния футбол за пръв път говори публично за трагедията, сполетяла него и семейството му през април тази година, когато новороденото им бебе Анхел почина. Португалецът споделя през сълзи, че периодът е бил изключително труден за всички негови близки.

Мегазвездата на световния футбол се разплака, докато разказваше на Пиърс Морган от TalkTV как семейството се е събрало развълнувано, за да посрещне новородените, след като половинката му Джорджина Родригес роди на 18 април близначета. Но докато с дъщерята на двойката Бела всичко е било наред, брат ѝ Анхел така и не е успял да се роди.

37-годишната звезда на Ман Юнайтед си спомня: "Джорджина пристигна у дома и децата започнаха да питат къде е другото бебе, къде е другото бебе?".

И разкри как е плакал заедно с най-големия си син, Кристиано-младши, на 12 години, докато е съобщавал трагичната новината в спалнята си. Но на по-малките му деца - Ева и Матео, на пет години, и Алана Мартина, на четири години - им е отнело повече време да обработят новината. Кристиано добави: "По някакъв начин станах повече баща, по-приятелски настроен към тях; те станаха по-близки с татко си, а аз с Джорджина също."

"Това бяха най-трудните моменти, последните шест месеца, откакто баща ми почина".

Португалският нападател разкри, че пази пепелта на сина си близо до него, като е създал параклис в мазето, където се съхраняват и останките на баща му Жозе Диниш Авейро - починал през 2005 г. от чернодробна недостатъчност.

Ревностният католик Кристиано каза: "Пепелта му е при мен, както и на баща ми, тя е тук, в къщата.

"Това е нещо, което искам да пазя до края на живота си, а не да хвърлям в океана или в морето. Пазя го при себе си. Те са до баща ми. Долу имам малка църква, параклис, и там пазя татко и сина си".

На въпроса на Пиърс дали разговаря с тях, Роналдо емоционално отговаря: "Да, говоря... през цялото време и те са на моя страна. Знаете, че те ми помагат да бъда по-добър човек, да бъда по-добър човек, да бъда по-добър баща".

Говорейки за първи път публично за трагедията през април, Роналдо заяви: "Когато имаш дете, очакваш, че всичко ще бъде нормално, а като имаш този проблем е трудно, знаеш, като човешко същество, че аз и Джорджина имахме доста трудни моменти, защото не разбираме защо ни се случи.

И добави: "Беше много, много трудно да разберем какво се случва... в този период от живота ни."

Той разказва как въпреки скръбта си забързаният му футболен график е продължил и само любовта на семейството му го е крепяла.

Той каза за Джорджина: "Имахме трудни моменти, но си казахме: "Слушай, имаме още деца, има едно, което се роди, Бела, така че трябва да сме щастливи и ние".

Преди Джорджина да забременее, Роналдо вече е бил баща на четири деца, като три от тях са родени от две сурогатни майки. Той описва Бела, която вече е на шест месеца, като "впечатляващо, красиво момиче", с което цялото семейство се гордее, и добавя: "Толкова, толкова съм щастлив".