Роналдо се цупи в Юнайтед

Спорт
16:49 - 29 Ноември 2021
1906
Роналдо се цупи в Юнайтед

Кристиано Роналдо не спира да се муси, когато не му върви. След 1:1 срещу „Челси“ суперзвездата на „Манчестър Юнайтед“ веднага влезе в тунела, не поздрави нито един от съперниците. Дори игнорира феновете на „дяволите“. 

При единствения мач във Висшата лига на временния треньор Майкъл Карик португалецът остана резерва, влезе в 64-ата минута и се запомни само с жълт картон за реплика към съдията. Много пъти Роналдо викаше по съотборниците си. Дербито на „Стамфорд Бридж“ бе едва вторият мач, в който Кристиано не започна като титуляр.

Роналдо се превърна и в ябълка на раздора между легенди от ерата на сър Алекс Фъргюсън, какъвто е и Карик. Капитанът от славните времена Рой Кийн изригна в тв студио: „Той се върна, за да играе в тези мачове, а не да ги гледа отблизо! Кристиано е велик футболист за велики моменти.

Не приемам нито една думите на Карик. Той говори за план. Точно като Оле Гунар Солскяр. Какви бяха плановете им в месеците, преди „Ливърпул“ да ни разгроми с 5:0? Или преди да паднем от „Сити“ и „Уотфорд“? Затова „Юнайтед“ е осми.“

Дни по-рано Кийн обвини Карик, че не си е подал оставката, след като началникът му Солскяр беше уволнен. Временният треньор отрече новият наставник Ралф Рангник да е участвал в подготовката за мача. Но останаха съмнения, че именно германецът е наредил Роналдо да остане на пейката. Преди пет години Рангник каза в интервю, че Кристиано вече е твърде стар.

Масло в огъня наля и Джейми Карагър, легенда на „Ливърпул“. „Роналдо не е вече футболистът, който беше – каза бившият капитан на „червените“. – И не трябва да се правят истории, че е останал резерва.“

Часове след мача Кристиано използва фейсбук, за да замаже поведението си: „Пред нас има твърде дълъг път. Няма нищо невъзможно, когато играеш за „Манчестър Юнайтед“. Ще преследваме целите си докрай!“

Томас Тухел, треньорът на „Челси“, вече засипа с похвали своя сънародник Рангник. Но след мача каза, че на „Стамфорд Бридж“ съперникът в никакъв случай не е приличал на тим, воден от него. Телевизионни кадри заснеха как спортният директор на „дяволите“ Дарън Флечър има слушалка в ухото и говори с някого по време на дербито. Възможно е да е бил Рангник.

Герой и антигерой на „Челси“ стана Жоржиньо. 

Еврошампионът с Италия първо подари гол на Джейдън Санчо, а после вкара от дузпа за 1:1. А в добавеното време германският защитник Антонио Рюдигер пропусна чисто положение да възнагради с 3 точки тоталната доминация на „сините“ в големия мач.