Роналдо свидетел за смъртта на 18-годишния Алекс от Бяла

Съдът реши да не го търси повече

Новини
17:33 - 17 Ноември 2020
3104
Роналдо свидетел за смъртта на 18-годишния Алекс от Бяла

Великотърновският апелативен съд обяви за решаване делото за убийството на 18-годишния Алекс Ангелов от Бяла, извършено преди 3 години в центъра на града. Основен свидетел на име Роналдо не може да бъде намерен и Темида реши да спре да го търси. 

В хода на днешното заседание бе разпитан свидетелят Живко Й. и бе прието заключението на назначената тройна комплексна допълнителна съдебно-медицинска експертиза, съобщиха от съдебната палата. Със съгласието на страните, съдът прие да не провежда допълнително издирване на свидетеля Роналдо К., който бе призован за днешното заседание.

В хода на съдебните прения, представителите на Апелативна прокуратура поискаха от съда да потвърди изцяло присъдата на Окръжен съд – Русе, с която подсъдимият Валентин  Михайлов е признат за виновен в това, че умишлено умъртвил Алекс по хулигански подбуди.

Представителят на защитата заяви, че поддържа въззивната си жалба срещу присъдата на ОС-Русе с искане същата да бъде отменена като необоснована и незаконосъобразна и подсъдимият да бъде оправдан.

В правото си на лична защита и последна дума, подсъдимият поиска от съда справедливост.

След приключване на съдебното следствие и съдебните прения, съдебният състав на Апелтивен съд – Велико Търново обяви делото за изяснено от фактическа страна и обяви, че ще се произнесе с решение в законоустановения срок.