Росен Христов се тросна на Борисов: Няма да подам оставка

Политика
08:46 - 11 Ноември 2022
2520
Росен Христов се тросна на Борисов: Няма да подам оставка

"Няма да подам оставка, това изказване беше ирония  от страна на Бойко Борисов, не съм нарушил нещо. Имаме дори страхотни резултати за няколко месеца." Това заяви служебният енергиен министър Росен Христов в студиото на „Тази сутрин“ по Би Ти Ви.

Вижда се цената на газа, която е под борсовата. Служебното правителство се справя с кризите, само вижте пускането на интерконектора, добави Христов.

Вчера в ефира на Би Ти Ви лидерът на ГЕРБ заяви, че е ядосан на служебния енергиен министър и поиска оставката му.

"Работата на служебното правителство е да прави избори, а не оценка. Има ДАНС, ГДБОП, прокуратура, които ще разследват. Защо той напада някои от нашите евентуални партньори "Продължаваме промяната"?, заяви вчера Борисов. 

Христов отговори, че никого не е нападал. "Ако погледнете записа от моето изказване, ще видите, че аз там буквално говорех за действията на "Булгаргаз" и не съм цитирал имена", каза днес Христов. 

Той обясни, че е заварен хаос в енергийното министерство и че се е борил не да продължим доставките от "Газпром", а да се използват вече договорените количества газ. 

Росен Христов обясни, че вчера е бил привикан Националната следствена служба като свидетел във връзка с разследването на прокуратурата по спирането на договора за доставките на газ от "Газпром Експорт" и последващите месеци за купуването на газ от други компании.