Росен Костурков: Следващата седмица решаваме за общи листи с ДБ

Новини
15:59 - 31 Юли 2022
2373
Росен Костурков: Следващата седмица решаваме за общи листи с ДБ

"Следващата седмица имаме събиране на двата ни колективни органа - изпълнителен съвет и национален съвет на "Продължаваме промяната", за да решим дали на предстоящите избори да се явим съвместно с "Демократична България". Каквото и решение да вземем, с ДБ така или иначе ще извървим изборния процес и ще продължим започнатото заедно. По отношение на връщането на държавността и на борбата с мафията нямаме разминаване".

Това каза пред БНР Росен Костурков от Изпълнителния съвет на "Продължаваме промяната". И посочи, че ИТН "с любезното съдействие на ГЕРБ и тъмните финансови кръгове зад тях са свалили правителството".

Неговите очаквания са служебното правителство да продължи борбата с мафията, тъй като самият президент я е започнал.

"По отношение на газа се размина нашето правителство с президента. По отношение на газовите доставки и отношенията с "Газпром" явно настъпихме интереси. Служебното правителство, и да иска, няма как да накара "Газпром" да изпълнява търговския си договор".

Костурков посочи най-сериозната грешка в управлението - "недостатъчната и неправилна комуникация между партньорите в коалицията": "Още март знаехме, че ИТН ще бутне правителството. Може би още тогава трябваше да поискаме вот на доверие и да се опитаме да променим нещо".