Росен Малинов заема мястото на Стефан Данаилов в парламента

Агентът от бившата ДС е следващият в списъка в листата на БСП в 24-и МИР

Политика
13:01 - 27 Ноември 2019
3492
Росен Малинов заема мястото на Стефан Данаилов в парламента

Най-вероятно Росен Малинов от БСП ще заеме мястото на починалия тази нощ Стефан Данаилов. Това беше шестият мандат като депутат на актьора. Малинов е 5-и в листата на 24-ти избирателен район в София, където Ламбо беше водач. Той обаче не успя да се пребори до депутатската скамейка на изборите през 2017 г. 

Росен Малинов е бивш депутат от БСП в правителството на Пламен Орешарски. Впоследствие премиерът го прави областен управител на София. Росен Малинов е обявен от Комисията по досиетата за принадлежност към структурите на бившата Държавна сигурност.

Малинов бе обявен като съдържател на явочна квартира „Люляк“ от Шесто управление на ДС за борба срещу идеологическата диверсия през 1988 година.

Сътрудничил е на отдел 03 на Шесто, който е натоварен с борба срещу „подривна дейност на противника по направление на религията, ционизма, белоемигранти, арменски национализъм и свързаните с тях задгранични центрове“. Досието на „Люляк“ е унищожено през май 1990 година, както повечето материали за явочните и конспиративни квартири.