Росен Плевнелиев: Дойде часът на Мария Габриел да поеме отговорност в държавата

Отношенията между Борисов, Петков, Иванов и другите лидери са неясни, смята той

Политика
21:16 - 01 Март 2024
4299
Росен Плевнелиев: Дойде часът на Мария Габриел да поеме отговорност в държавата

Дойде часът на Мария Габриел да поеме отговорност като министър-председател и да бъде мост между партньори, които не си говорят. България не заслужава нова фаза на нестабилност.

Това каза президентът на България (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев в "Панорама" по БНТ.

Надявам се да има позитивен сценарий за тежките времена, които се задават, а политиците да имат план. 

3 години слушаме, че ГЕРБ трябва да бъде изчегъртан отвсякъде, а как стоят нещата в действителност? Всички трябва да направят крачка назад, защото иначе ни чакат тежки времена, каза Плевнелиев. В момента ситуацията е взривоопасна, защото Бойко Борисов, Кирил Петков и Христо Иванов нямат диалог помежду си и отношенията им са неясни.

Кой трябва да отстъпи? Надявам се, че не се намираме в някой каубойски бар и ситуацията е кой ще мигне пръв.

Победата трябва да бъде за всички българи.

Ако не вземем решение за влизане в еврозоната и нямаме подходящ план, с който да се представим пред света, отново може да се появи ситуация, в която младите да избират еди-кой си терминал. Разделението е национален спорт също като снишаването по правешки. Но днес се решава съдбата на България, която или ще отиде в сигурно пристанище като еврозоната, или ще остане в периферията на Европа. Този, който вкара страната в еврозоната, ще плати много висока цена, сащо както и този, който хвърли камъни в блатото. Но хората ще му се поклонят за това, което е направил, добави Плевнелиев.