Руди Гела: Христо Иванов казва, че не е корумпиран, но говори като купен

Конституционните промени са абсолютен хаос. Оставка!, заяви юристът

Топ
20:50 - 06 Октомври 2023
3694
Руди Гела: Христо Иванов казва, че не е корумпиран, но говори като купен

"Предложенията за изменения на Конституцията са абсолютен позор и подигравка с българското общество! Имам усещането, че се намирам на кръжок по либерални политики и усвояване на грантове. За капак на всичко, "демократите" от ПП-ДБ, се оказаха най-големите сатрапи и цензури на свободното слово, забранявайки прякото излъчване на дебатите по БНТ на най-важния закон Конституцията на Република България! Срам и позор!", заяви Радостин Василев - независим кандидат за кмет на София.

Юристът сподели още по темата с конституцията на България и евентуалните промени.

"Конституционните промени са абсолютен хаос, който наподобява терминологично по юридическа техника и по цялостна невнятност всички законопроекти, свързани с "Продължаваме Промяната" - "Демократична България" в този парламент. Наподобяват терминологията на законопроекта за интимната връзка, на тези законопроекти, на които за трети път ще се налага да правим поправки", написа още юристът в профила си в социалната мрежа Фейсбук.

"Христо Иванов говори за ЕС в дебат за нашата конституция. Няма никакво значение какво мисли ЕС за нашата конституция. Христо Иванов казва, че не е корумпиран, но с действията, които прави, изглежда като директно купен човек - защо да корумпират някого, когото притежават?", заяви бившият министър на спорта.

"Има 50 становища за законопроекта, от които няма нито едно положително, всички са унищожителни. Половината текстове са от компетентността на Велико народно събрание, а другата половина са противоконституционни. Разделянето на ВСС на два съвета е огромна грешка, регулаторните органи трябва да са уредени в закон, а не в конституцията. Коалиция ГЕПИ намества по такъв брутален начин толкова различни органи за служебен премиер, че не съм сигурен дали може да функционира една държава по този начин, ако се стигне до служебно правителство. Оставка!", завърши Василев.