Руди Гела: “Има такъв народ” е една терористична организация

Със сигурност тази партия няма да е част от следващия парламент, заяви спортният министър в оставка

Новини
09:40 - 23 Юни 2022
7074
Руди Гела: “Има такъв народ” е една терористична организация

"Според мен поведението на “Има такъв народ” е на една терористична организация, която седи вътре в парламента и саботира цялата държава. Срам и позор за хилядите хора, които подкрепиха тази идея. Със сигурност тази партия няма да е част от следващия парламент", заяви спортният министър в оставка Радостин Василев в предаването "Денят започва" по БНТ1.

Той и шестима народни представители напуснаха партията и се обявиха за независими.

"Аз съм песимист по отношение на търсене на подкрепа в “Има такъв народ”. Видях ги, когато гласуваха вчера. Явно са хора, които предпочитат волята на един лидер и двамата му служители пред бъдещето на България", каза още Василев.

Той отдавна се отдръпнал от разговори с колеги от парламентарната група на БНТ, още на втория ден. С тях продължавали да се опитват да разговарят други негови колеги, но смята, че когато видиш, че няма смисъл, не трябва да губиш сили, за да го правиш.

"Единственото нещо, което не мога да приема, е това да подкрепя модела, срещу който сме се борили. Нито ми е обещаван пост, нито съм приемал", декларира министърът в оставка

Според него от ИТН не искали да мине законът за КПКОНПИ, поне с такова впечатление той останал от разговорите, на които присъствал.