Румънец открадна "скоба" във Варна

Новини
10:57 - 17 Февруари 2023
1646
Румънец открадна "скоба" във Варна

Служители на отдел Икономическа полиция към ОДМВР – Варна са задържали 43-годишен чужденец. До ареста вчера сутринта се стигнало след проведени следствени действия, които доказали, че мъжът е използвал данни на чужди банкови карти, без притежателите им да знаят за това.

До момента е установено, че нарушителят е извършил няколко транзакции на обща стойност около 40 000 лева. Чужденецът бил настанен в хотел в кк „Златни пясъци“, където последвало претърсване на обитаваната от него стая. От нея служителите на реда иззели мобилен телефон, банкови карти и 37 грама марихуана. Образувано е досъдебно производство по чл. 249 и чл. 354а от НК – за използване данни от платежен инструмент без съгласие на титуляра.

Досъдебно производство е образувано срещу румънски гражданин, влязъл преди два дни на територията на страната ни. 25-годишният младеж е извършил кражба на поставената на автомобила му „скоба“ от ОП „Общински паркинги и синя зона“ и се е оттеглил от мястото с присвоената вещ в багажника. Извършителят е задържан за срок до 24 часа в ареста на Първо РУ.