Румънец загина на път за Малко Търново, пострадаха и две жени

Автомобилът на чужденеца се е забил в дърво

Общество
13:34 - 25 Октомври 2021
1357
Румънец загина на път за Малко Търново, пострадаха и две жени

Тежка катастрофа на пътя Бургас-Малко Търново отне живота на възрастен румънец. Инцидентът, при който трима пострадаха, а 71-годишният мъж почина, е станал на км 310+1 в посока странджанския град.

Катастрофата е станала при облачно време и мокър асфалт в условията на пътен участък при изкачване.

КИА-та, която е била собственост на починалия мъж била управлявана от негов приятел – 61-годишен румънски гражданин. До него на предна дясна седалка бил 71-годишният загинал, а на задната седалка се возели двете им съпруги съответно на 60 и 68 г. 

Водачът е загубил контрол над возилото и се е забил в крайпътно дърво. Удърът изглежда обаче е бил от дясната страна на автомобила, тъй като най-сериозно пострадал след инцидента бил именно човекът, който се возел на предната дясна седалка. Той е бил жив непосредствено след катастрофата, но след като е откаран в болницата е починал от множеството си травми.

60-годишната съпруга на водача, въпреки че била на задната седалка, също пострадала тежко. За щастие обаче тя е без опасност за живота. Счупен е тазът й. Другата жена е ударил гръдния си кош и корема, като към момента се намира за лечение в УМБАЛ-Бургас.