Румъния хвана кокаин за €300 млн.

Рекордното количество дрога бе открито на плаж между Сфънту Георге и Сулина, медии подозират и българи

Новини
20:31 - 26 Март 2019
2166
Румъния хвана кокаин за €300 млн.

Румъния откри рекордно количество кокаин. Наркотикът - близо тон, опакован в 36 пакета, беше намерен на 22 март в преобърната моторна лодка на плаж между селищата Сфънту Георге и Сулина (окръг Тулча), предаде БТА.

Полицаите откриват находката, след като два дни по-рано подобен пакет с кокаин изпаднал от товарен автомобил в района. Феликс Банила, ръководител на Дирекцията за разследване на престъпленията на организираната престъпност и тероризма (ДРПОПТ), заяви, че кокаинът е с чистота почти 90 процента, което позволява смесването му с други вещества, като по този начин количеството му може да бъде утроено, а общата му стойност на пазара на наркотици може да превиши 300 000 евро.

Кокаинът произхожда от Южна Америка и е бил докаран до Румъния по море, заяви на свой ред Адриан Ламбрино, шеф на Дирекцията за борба с организираната престъпност в рамките на полицията. Банила заяви, че наркотиците преминавали транзитно през Румъния и че властите са задържали двама сръбски граждани, посочва „Асошиейтед прес”.

Румънски медии изненадващо пишат, че е възможно освен сърби, в трафика на скъпата дрога да са замесени и българи, видя Lupa.bg. Засега такава информация в нашето МВР няма. Колегите в северната ни съседка отдавна спекулират, че босът от световна величина Евелин Банев - Брендо има пръст в наркотрафика в Румъния. В момента топ гангстерът обаче се издирва и едва ли има нещо общо с конкретния случай, коментира неофициално наш източник под пагон.