Румънската полиция откри кокаин за над 1 млн. евро, заровен в двор

ЕС
19:50 - 30 Май 2024
3227
Румънската полиция откри кокаин за над 1 млн. евро, заровен в двор

Прокурорите от румънската Дирекция за разследване на престъпленията на организираната престъпност и тероризма (ДРПОПТ) задържаха трима трафиканти на наркотици, след като в двора на къща в град Михайлещ, окръг Гюргево, бяха открити 14 килограма кокаин, на стойност над 1 милион евро, съобщава Аджерпрес.

Според съобщение на ДРПОПТ в периода януари - май 2024 г. трафикантите са притежавали и продавали различни количества високорискови наркотици на потребители в Букурещ и окръзите Илфов и Гюргево. Единият от тях е осъждан преди за подобни престъпления, предаде БТА.

Вчера е приложена заповед за обиск на жилище в град Михайлещ, като при претърсването са открити заровени в двора 14 килограма кокаин (високорисков наркотик) с пазарна стойност над 1 милион евро, както и около 800 грама канабис и канабисова смола, предаде БТА.

Наркотиците, разпределени в увити във фолио пакети и кутии, са били открити заровени на няколко места в двора на имота, в който живеят двама от обвиняемите.

Също по време на обиска са иззети и ръчно изработени цигари, мелнички за тютюн и везни с висока прецизност, предмети със следи от наркотични вещества и други.

Трафикантите са отведени в Букурещкия съд с предложение за задържане в предварителния арест.