Румънски автомобил пламна в движение на "Дунав мост"

При инцидента, станал на българския участък, няма пострадали, но превозното средство е напълно изгоряло

Топ
18:32 - 01 Юли 2024
1801
Румънски автомобил пламна в движение на "Дунав мост"

Автомобил с румънска регистрация се запали в движение и изгоря напълно в българския участък на Дунав мост. 

Сигнал за инцидента е получен в 13:00 часа. След като пушек започнал да излиза от двигателя на колата по време на движение, водачът спрял и заедно с тримата си спътници излезли от автомобила, движещ се от Румъния към България.

Пламъците са унищожили превозното средство, въпреки опитите на преминаващи шофьори да помогнат в гасенето с пожарогасителите от своите коли, каза за БТА директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Русе комисар Светослав Войчев.

На мястото са пристигнали противопожарни екипи от Русе и Гюргево, както и линейка на Спешна помощ. 

По време на инцидента е имало временно затруднение при преминаването на автомобилите през Дунав мост в двете посоки, като се е наложило регулиране на движението за период от около час. Към момента то е напълно възстановено и се извършва в двете ленти на моста, съобщиха от Областната администрация в крайдунавския град.

"Всички проявиха професионализъм и благодарение на тях няма жертви. Те наистина реагираха светкавично на сложен терен, какъвто е мостът и в голяма степен отличното сътрудничество се дължи и на колегите от "Гранична полиция", се посочва в изявление на областния управител на Русе Драгомир Драганов.