Румен Гечев: Правителство на ПП и ГЕРБ е политическо Квазимодо

Сравнението, което червеният депутат използва обаче, навежда на мисълта, че Гечев не знае, че зад уродливия герой на Виктор Юго се крие добро сърце, преизпълнено с обич към циганката Есмералда, което буди въпрос какво всъщност искаше да каже в интервюто политикът

Новини
20:23 - 03 Юни 2023
3142
Румен Гечев: Правителство на ПП и ГЕРБ е политическо Квазимодо

"Правителството на ПП и ГЕРБ е политическо Квазимодо, няма как да сложи край на политическата криза. Двете партии съществуваха благодарение на опозиция на другата партия. Наричаха се всякак, а сега се коалират. Няма как тези коренно различни формации да преследват общи цели. Ще гласуваме "за" сваляне на имунитета на Бойко Борисов. Прави се редовно правителство, за да се спасява той. Борисов трябва да си даде имунитета, ако е невинен". Това каза по НОВА Румен Гечев от БСП.

По думите на събеседника на Нованюз комбинацията между двете сили си има причини. "Те влизат в омерта по защита на техните имунитети, защото и двете страни държат папки и факти за другата. Главният прокурор се раздвижи, макар и по лични подбуди. В парламента се разиграват сценки на добре режисиран театър.

"Когато дойде време за съдебна реформа или забрана за износ на оръжие си проличава, че парламентът е театър "Многострадална Геновева", заяви Гечев.

Според госта в студиото нечуван слугинаж е съгласуване на решения на суверенна държава за началници на службите.

"Това противоречи на националното достойнство и суверенитета. Категорично против сме свалянето на нивото на дефицита и приближаването до Сребърния фонд, който гарантира парите на пенсионерите", коментира Гечев.