Румен Христов: Мая Манолова иска да е премиер или президент

С малка партия това не се постига, смята лидерът на СДС

Политика
20:30 - 23 Май 2020
972
Румен Христов: Мая Манолова иска да е премиер или президент

"Най-голямата дясна партия член на ЕНП и най-старата партия член на ЕНП е някак логично да се явят общо на парламентарните избори. Целта е десният вот да бъде консолидиран, защото България има нужда от дясно управление". Това обяви в “Офанзива с Любо Огнянов“ лидерът на СДС Румен Христов във връзка с евентуално съвместно явяване с ГЕРБ и на парламентарните избори догодина, както бе на местния вот през есента на 2019 г.

Амбициите на Мая Манолова за формиране на опозиционна алтернатива са видими, но проблемът ѝ е, че тя се цели прекалено високо, според лидера на СДС. “Тя иска да се върне в парламента. Опита да се качи на кметския стол в София, но не успя. Най-вероятно сега се цели в някои от постовете министър-председател, председател на Народното събрание, омбудсман, президент и т. н., но с малка партия това не се постига“, категоричен е Христов.

Президентът Румен Радев също недвусмислено заявява амбициите си за влизане в изпълнителната власт с изказването си, че, “ако той управлявал, нямало толкова да се краде“, според десния лидер.

По повод намаляването на ставката за ДДС в определени сектори, Румен Христов смята, че това е по-скоро грешка, защото за година време с подобно облекчение в туризма трудно би се върнала старата ставка. “Смята се, че 150 млн. лв. щеше да е ущърбът за бюджета и според мен беше по-логично да се дадат тези пари като финансова помощ на туристическия бранш, а не да се намалява ДДС“, допълни партийният лидер.