Румен Христов: "Да, България" е лява, ДСБ е смачкана

Лидерът на СДС вижда Изправи се! Мутри вън! аут от следващ парламент

Актуални новини
11:35 - 25 Април 2021
4580
Румен Христов: "Да, България" е лява, ДСБ е смачкана

"С Демократична България водехме преговори още на евроизборите. В тази коалиция виждаме една ляво-либерална формация в лицето на „Да, България“ и една смачкана ДСБ. На предсрочните избори вероятно ще има разместване. Вероятно някои формации, които не прескочиха 4-процентовата бариера, ще влязат в Народното събрание, а други, които са парламента днес, може да останат извън пленарната зала. Става въпрос за Изправи се! Мутри, вън!. Най-вероятно партията, която ще увеличи своя резултат, ще е „Има такъв народ“. Такава е прогнозата на лидера на СДС Румен Христов, който се оказа най-лоялният коалиционен партньор на ГЕРБ. 

По повод дългото мълчание на Има такъв народ на Слави Трифонов и нагласата им да не излъчат кабинет след като получат проучвателния мандат на президента Румен Радев, синият шеф заяви:

"За пръв път в историята ни някой иска предсрочни избори веднага след редовните, защото не му харесвали резултатите. Извинявайте, но това не е игра на „Не се сърди, човече“. Става дума за управление на държавата, която в момента е пандемия и има проблеми с икономиката". 

Той упрекна ИТН, че не се държат сериозно. И повтори думите на премиера в оставка Бойко Борисов, че опозицията искала от Министерския съвет да работи, а от друга страна, е под натиска на мораториум. "От една страна се връзват ръцете на министрите с мораториум, а от друга се казва как нищо не правели“, каза още Румен Христов пред ТВ Европа.