Румен Овчаров: Има 3400 бензиностанции, държавните няма да променят нищо

Новини
13:51 - 23 Май 2020
1025
Румен Овчаров: Има 3400 бензиностанции, държавните няма да променят нищо

В България има над 3 400 бензиностанции. Какво ново ще допринесат още стотина държавни. Чисто количествено нищо няма да се промени. 

Това заяви социалистът Румен Овчаров, който е и бивш министър на икономиката, по бТВ. Идеята е безмислена, конкуренцията няма да се увеличи, допълни той. 

По думите му над 70% от данъчните складове са собственост на една група, заедно с още няколко играчи на пазара те стават 90% собственици. Ако държавата иска по този начин да гарантира вноса на горива, това може би е добър ход, но и "от тази трънка кой знае какъв заек няма да изскочи", смята Овчаров. 

Той бе категоричен, че не социалистите искат да свалят лидера на БСП Корнелия Нинова, а управляващите, които виждат заплаха в нея. 

Защо всички изведнъж наскачаха на БСП и Корнелия Нинова? Защо, ако Корнелия Нинова е толкова лош лидер, управляващите толкова много искат да я свалят? Защото управляващите искат да я свалят много повече, от който и да било в БСП. Очевидно тя е заплаха и използват всички възможности, за да отстранят тази заплаха. Очевидно и че някои от факторите в БСП, волно или неволно, играят по тази външна команда. Георги Гергов е барон с първа частна партия - БСП-Пловдив, заяви още Овчаров. "Партията реши,че иска пряк избор. Барони в БСП, които имат влияние в конгреса, искат да го осуетят", допълни той.