Румен Петков: Бойко излъга Перник, 27 млн. отидоха на вятъра

Политика
16:03 - 23 Април 2020
4034
Румен Петков: Бойко излъга Перник, 27 млн. отидоха на вятъра

Проблемът на перничани се задълбочи - прокуратурата трябва да потърси сметка от тези, които извършиха безумието в Перник. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков по време на пресконференция, предаде "Фокус".

„Още на 5 март ние с г-н Първанов предупредихме, че този водопровод ще е поредната лъжа на Борисов и поредният провал.

Водопроводът изгърмя още преди да бъде въведен в експлоатация. В момента той се поддържа с тези повече от 30 ремонта, за които стана дума, от екипите на ВиК- Перник.

Това прави невъзможна подмяната и ремонта на мрежата в града Перник, която на повече от 70% е пробита. Питейната вода, която трябва да стигне до домовете на хората ще продължи да тече в земята.

Затова вината е на Бойко Борисов. Той излъга по най-просташкия начин, че водопроводът ще бъде готов за 35-40 дни. Днес са 95 дни от обявяването на 18 януари, че започва изграждането на водопровода. Предупредихме, че с тези тръби няма да се издържи на налягането. Предупредихме, че тези 27 млн. са просто изливане на вода в пясък“, каза още Петков.

Според него проблемът за перничани се е задълбочил.

„Огромен разход за вода, който жителите на Перник ще платят. Тази вода е минала през ВиК. Жителите на Перник ще платят тази вода, която е минала през ВиК. Ситуацията в Перник допълнително се затруднява в условията на коронавирус.

Режимът в Перник си продължава в пълна сила. Прокуратурата трябва да потърси сметка от тези, които извършиха това безумие. 27 млн. хвърлени без никакъв резултат. Това са неща, които не могат да бъдат подминавани“, изтъкна още той.