Румен Петков : Борисов е виновен България да е газозависима държава

Може да ни извадят от газовата карта на Европа, смята лидерът на АБВ

Политика
12:29 - 06 Декември 2019
1870
Румен Петков: Борисов е виновен България да е газозависима държава

„Премиерът Борисов е виновен България да стане газовозависима държава”. Това отсече пред медиите в Плевен председателят на АБВ Румен Петков.

Повод за коментара му са острите обвинения на руския президент Владимир Путин, че България бави изграждането на "Турски поток".

Петков припомни, че още през февруари месец тази година от АБВ са предупредили, че „Турски поток” няма да бъде изграден в срок с темпото, в което го прави правителството. Според бившия шеф на МВР с тези си действия правителството е на път да реализира най-големия провал на България и да остави страната на 1 януари 2020 г. без газ.

„С изявлението си президентът Путин каза, че ние може да бъдем въобще извадени от газовата карта на Европа. И то поради престъпните действия на дуета Станишев - Борисов”, посочи още Румен Петков.

Според него изявлението на Владимир Путин - че ще търси южно решение, само  показва, че сме изгубили 200 млн. лв. годишно транзитни такси с построяването на „Турски поток”.

„Борисов нанася тежък удар върху бюджета и България става газовозависима държава”, подчерта Румен Петков. Според него фразата на Борисов, че „Всеки може да ни заобикаля”, всъщност е манталитетът Борисов.

„Него всички искат и го заобиколят – Фолксваген, Хюндай, инвеститорите които си изнесоха бизнеса от Варна в Румъния и т. н.”, допълва Петков.

Той обяви още, че Бойко Борисов обслужва натиска на чужди сили, които нямат нищо общо с българския държавен и обществен интерес.