Румен Петков: Борисов взима всички мерки, за да си купи изборите

Политика
14:49 - 02 Юни 2020
3077
Румен Петков: Борисов взима всички мерки, за да си купи изборите

Премиерът Бойко Борисов взима всички възможни мерки, за да може да си купи изборите през следващата година. За това предупреди на брифинг в централата на АБВ лидерът на партията Румен Петков.

Според бившия вътрешен министър в момента тече процес на отвращаването на хората от изборите. "По този начин нещата остават в химикалката на Борисов", изтъкна той.

От АБВ смятат, че правителство е безсилно да подкрепи икономиката. Според Петков мярката 60/40 достигнала само до "Лудогорец", "Дунав" и столичната градска мобилност. За него тя е тотален провал, а фирмите с оборот под 30 хиляди били подложени на терор.

АБВ разкритикува и другата антикризисна мярка на правителството - грантовата подкрепа от 3 до 10 хил. лв. за предприятията с малки накърнени обороти от миналата година.

"Една ефективна мярка нямаме за икономиката и констатираме, че правителството не е способно да започне дебат за структурирането и ползването на 30 млрд. лв., каквато е последната информация от ЕК. България ще може да разполага с тях в периода 2021-2024 г.", напомни лидерът на АБВ.

Заместник-председателят на АБВ Любомира Ганчева от своя страна запита кой ще понесе персоналната отговорност за забавянето на "Балкански поток". Тя напомни, че единствено от АБВ предупредили, че "Балкански поток" ще се забави с изграждането си и няма да бъдат спазени сроковете.