Румен Петков хвърли бомба: Кандидатът за правосъден министър е почетен консул на офшорката Барбадос

Политика
11:30 - 13 Юли 2021
11061
Румен Петков хвърли бомба: Кандидатът за правосъден министър е почетен консул на офшорката Барбадос

Лидерът на АБВ Румен Петков е възмутен от състава на правителството, предложен от лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов. Бившият вътрешен министър публикува във фейсбук гневен коментар и разкри любопитни подробности от биографиите на кандидат-министрите.

"Вчера попитах, какво очаква правителството от заложните къщи. Днес питам заложните къщи, какво очакват от правителството.

Кандидат - министърът на правосъдието е почетен консул на Барбадос – офшорна зона, в която при едно по-иновативно вглеждане, можем да открием особености.

Интересно е какви формални и неформални ангажименти господин Илиев е поел към държавата Барбадос, след като е неин почетен консул. И какви би могъл да поеме към България, след като е поел вече ангажименти към друга държава.

Кандидат-министърът на образованието е бил програмен директор в “Америка за България” на „Добро образование и работни умения“. В години, в които образованието ни се срина, опитахме да извадим Ботев от учебниците и вкарахме Бат Сали в парламента.

Кандидат - министърът на енергетиката е директор на една от американските Марици, продаваща ни много скъп ток. Очевидно е и накъде ще върви ценообразуването в енергетиката.

Господин Трифонов трябва да преосмисли така предложения състав и подхода. Иначе катастрофата е неизбежна. Не неговата, на България. По-васално правителство не сме имали от 70-те години на по-миналия век. Този удар върху демокрацията в България е трудно поносим. Съжалявам", изказа отрицателното си мнение към проекто кабинета на Слави Румен Петков.