Румен Петков: Неприлично е Слави да прави правителство сам

Не можеш да гледаш на околните като на антураж и слугинаж, критикува лидерът на АБВ

Политика
14:06 - 12 Юли 2021
3444
Румен Петков: Неприлично е Слави да прави правителство сам

"Неприлична е заявката на Слави Трифонов, че ще прави правителство сам“, каза на пресконференция лидерът на АБВ Румен Петков.

„Не мисля, че уважаваща себе си формация би тръгнала по този начин. Не можеш да гледаш на околните като на антураж и слугинаж и едни, които нямат избор, и трябва да те подкрепят. Не е редно. Трябва да се говори с партньорите и обществото“, смята той.

Румен Петков коментира и предложението на Трифонов за проектокабинет. Той отбеляза, че сред номинираните за министри от „Има такъв народ“ (ИТН) са хора с много богат опит и добре познати в различни среди. „Като казвам различни среди, имам предвид от заложни къщи до университети“, каза още той.

Петков посочи предлагания за премиер Николай Василев и двамата вицепремиери Ради Найденов и Николай Радулов като хора, които познава добре. Напомни, че с Василев са били министри в кабинета на Сергей Станишев.

Според Петков в приоритетите на ИТН няма дума за съдебна реформа, както и за гарантиране на енергийната сигурност на страната.