Румен Петков зове: Елате да ги изметем!

АБВ протестира пред Министерския съвет на 9 юли от 18 ч.

Политика
13:11 - 07 Юли 2020
4311
Румен Петков зове: Елате да ги изметем!

Нелепа е мярката за удължаване на епидемичната обстановка - елате да ги изметем. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков по време на пресконференция, предаде репортер на "Фокус".

"На 9 юли в 18.00 ч. свикваме протестен митинг пред сградата на правителството. Взели сме всички мерки за спазването на съответните хигиенни и санитарни изисквания, които налага Министерство на здравеопазването и сме си осигурили с наши активисти собствена охрана, собствени хора, които да се грижат и за дистанциите, и за мерките., и за реда и за спокойствието.

За нас е много важно да не допуснем митингът да се изкриви, както го правят някои други субекти. За нас като политически субект е изключително важно да кажем, че това правителство трябва да бъде изметено, но да го кажем по един достоен начин", изтъкна още лидерът на АБВ.

Той коментира и мярката за удължаване на извънредната епидемична обстановка и я определи като нелепа. По думите му за удължаването на мерките отново няма никакви аргументи. "Сега ще ходим с маски. 12 хил. души на стадиона, начело с Кирчо Ананиев? Нали разбираме, че това цинизъм. Някак си се приема, затова се обръщам към всички - елате да ги изметем. Иначе те ще пометат гражданското общество", заяви още Петков и отчете, че вървим в посока, на която биха завидели Тодор Живков и Милко Балев взети заедно.