Румен Радев: Безнаказана престъпност, властваща корупция – това е България (НА ЖИВО)

Политика
10:20 - 28 Януари 2020
4155
Румен Радев: Безнаказана престъпност, властваща корупция – това е България (НА ЖИВО)

Президентската институция все по-уверено задава политическият дневен ред. Така започна пресконференция за третата година от мандата на президента Румен Радев. Като пример за това държавният глава посочи изборното законодателство.

Радев заяви, че парламентът за пръв път е започнал да разглежда промени в изборното законодателство, когато трябва.

"В тази трета година ние продължихме нашата отговорна мисия с последователност. Президентската институция продължи да отстоява правовата държава и интересите на гражданите, да задава дневния ред по важни обществени теми, да стимулира дебата между институциите и гражданите, да обединява около обществено значими каузи, да работи за модерното развитие на България, да отстоява българският интерес", коментира Радев.

"Нямам намерение да превръщам този отчет в самореклама, защото оценка я дава обществото и в днешната тревожна и променлива действителност по-важно е институциите да бъдат предвидими и с ясни приоритети", каза още държавният глава.

Безнаказана престъпност, властваща корупция – това е България. В момента консумираме видимите резултати, резюмира държавният глава.

Моят основен приоритет ще е отстояването на правовата държава, отсече Румен Радев.

Снимки: Агнес Методиева