Румен Радев: Да, братът на Иван Гешев беше шеф на охраната ми!

Топ
18:48 - 11 Декември 2019
23515
Румен Радев: Да, братът на Иван Гешев беше шеф на охраната ми!

Президентът Румен Радев проговори за отношенията си с брата на главния прокурор Иван Гешев. По време на участие в предаването "Лице в лице" премиерът Бойко Борисов разкри, че именно неговият брат е в екипа на охраната на президента.

"Аз не искам да влизам в такава полемика, защото това не са моите методи. Някой пак търси под вола теле", обяви Румен Радев и допълни: "Полковник Георги Гешев е братът на прокурор Иван Гешев има дълга кариера в НСО много преди брат му да стане главен прокурор. Той беше назначен като ръководител екип в моята пряка охрана, която е денонощно с мен още в момента на избирането ми за президент. Аз съм с отлични впечатления от него, прекрасен професионалист и човек. Но отдавна той не е част от моята пряка охрана. Относно това защо Гешев е бил в президентството преди да му издам указ, това е в моята практика и това е нормално. А иначе прегръдките и целувките не са част от моя политически ритуал. За разлика от Борисов, използвам други форми", коментира в "Лице в лице" Румен Радев.

Запитан как ще отговори на протестиращите срещу избора на Гешев за главен прокурор, които коленичиха пред президентството, той каза: "Аз се старая да се водя от рационални, а не емоционални мотиви. Да, разбирам тези хора, разбирам какво искаха да ми кажат, но не приемам такъв акт и не съм го търсил. Очаквам гражданското общество да осъзнае своята сила и не да моли, а да настоява и да търси отговорност за зачитане на морал. Иначе импийчмънт - това изобщо не ме интересува. Заявил съм го и преди - за мен изобщо не е важно колко време ще съм президент, а какъв."