Румен Радев: Има ли държава за малкия бизнес?

Икономика
13:23 - 24 Март 2021
4645
Румен Радев: Има ли държава за малкия бизнес?

Президентът Румен Радев посети мебелно предприятие в Търговище, за да провери на място има ли държава, която да се грижи за малкия бизнес.

Ето какъв текст се появи на стената на държавния глава във фейсбук:

Малкият и среден бизнес представляват около 99% от всички предприятия както в България, така и в ЕС, и създават 75% от работните места в нашата страна.

Това е гръбнакът на икономиката и съхранението му е единствената възможност за бързо възстановяване след кризата. Затова е необходима адекватна държавна политика, която реално да достига до засегнатия малък и среден бизнес, особено в по-малките населени места, за да ограничи последствията от икономическата и социална криза.

В края на 2017 г. посетих българско мебелно предприятие в района на Търговище, което откриваше третата си производствена мощност. Днес отново съм тук, за да обсъдим с ръководството как се справя бизнесът в днешната криза.

Благодарение на прозорливостта на ръководството и всеотдайността на работниците това българско предприятие е устояло на предизвикателствата и се развива. Създаването на предвидима бизнес среда и насърчаването на конкурентоспособността на малките и средни предприятия е реална инвестиция в заетостта и е от ключово значение за икономическото развитие на България.