Румен Радев: Може да попаднем в плен на олигархията

Политика
11:02 - 30 Септември 2021
3327
Румен Радев: Може да попаднем в плен на олигархията

"Ако не укрепим държавността, всичките ни усилия ще пропадат отново в плен на олигархията и ще бъдем отново на последните места в европейските класации по доходи и стандарт на живот".

Това заяви президентът Румен Радев при посещението си в Кърджали, където е по покана на областния управител Даниел Делчев, информираха от прессекретариата на държавния глава.

По думите му укрепването на държавността е главната цел и чрез постигането ѝ ще се пресекат кражбите и злоупотребата с влияние.

"Кърджали е град, който по невероятен начин съчетава красотата на Родопите и Арда с хилядолетната си история, богатите традиции и култура, модерен облик и водещи индустрии. Благодарен съм за всичко, което отдадено правите за това прекрасно кътче на България", обърна се Радев към жители на града в Регионалния исторически музей.

Президентът подчерта общите цели за развитие на региона и страната – България да бъде модерна европейска просперираща държава с достойни заплати, качествено здравеопазване и конкурентно образование, инвестиции, модерни производства и развито селско стопанство.

Държавният глава връчи грамоти на младежи от СУ "П. Р. Славейков" в Кърджали, които станаха световни шампиони по волейбол на Световните ученически спортни игри.

Президентът приветства младите спортисти, учителите и треньорите им и изтъкна примера, който дават.