Румен Радев: Не аз трябва да говоря за къща в Барселона

Политика
17:22 - 25 Февруари 2020
4053
Румен Радев: Не аз трябва да говоря за къща в Барселона

Разбирам притесненията на премиера за информацията в испанския вестник - този случай засяга не само него, а и България. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти по повод публикация в испанския вестник "Ел Периодико" за разследване срещу премиера Бойко Борисов във връзка с имоти в Барселона за около 5 милиона евро.

Четири дни след избухването на скандала, Радев за първи път говори по темата днес. Той отхвърли категорично намеците на премиера Борисов, че има отношение по раздухването на темата.

"Нормално е в такива случаи да има повече емоции. Те не са най-добрият съветник. Напълно разбирам притесненията на министър-председателя, защото този тежък случай засяга не само лично него, а България във вътрешен и международен план. Не аз трябва да отговарям на тези въпроси, защото нямам никакви отношения към действията на прокуратура, на полиция, още по-малко на други държави", каза Радев.

Само преди дни Бойко Борисов заяви, че публикациите по темата са част от координирана атака срещу властта, която е трябвало да съвпадне с шествието на 19 февруари, когато президентът изнесе остра опозиционна реч на паметника на Васил Левски.