Румен Радев: Превръщат ни в донор на Украйна!

Вероятността да няма редовно правителство расте с всеки изминал ден, каза още президентът

Политика
19:26 - 04 Юли 2024
9671
Румен Радев: Превръщат ни в донор на Украйна!

"Не приемам правителството да превъща България в бесрочен донор на Украйна", това заяви президентът Румен Радев пред журналисти.

Радев поясни, че отказал да отиде на срещата на върха на НАТО във Вашингтон, защото никога не е заставал зад "неадекватни и безгръбначни позиции".

Относно вероятността за парламентарни избори, президентът каза, че август месец не е най-добрият за предизборна кампания, нито избори до средата на септември. 

"Вероятността да няма редовно правителство расте с всеки изминал ден. Затова аз съм длъжен вече да се съобразявам не само с връчването на мандатите, ами и с евентуални предсрочни избори, които трябва да се проведат в определен конституционен срок", каза още той.

"Искам ясно да заявя, че едва ли има някой, който повече от мен да е настоявал и работил за моддернизацията на българската армия. Българското правителство дължи обяснение не само на народните представители, а на всички български граждани за това какви ангажименти поема от тяхно име за войната в Украйна", каза президентът.