Румен Радев скаран с дъщеря си?

Президентът спря да ходи на премиерите на Дарина като актриса, пропуска вече 3 нейни изяви

Нещо за четене
21:29 - 02 Май 2024
15674
Румен Радев скаран с дъщеря си?

Румен Радев не отиде да гледа дъщеря си Дарина на дебюта ѝ в Народния театър миналата седмица. Президентът пропуска трета важна премиера на наследничката си по необясними причини. Отсъствието му от публиката на нейните представления буди съмнения дали отношенията им са все така цветущи и тлее ли всъщност напрежение в семейството на държавния глава, хипотезира в. "Ретро".

Преди седмица щерката на Радев дебютира на първата ни сцена с постановката „Елементарните частици“ на режисьора Крис Шарков. Представлението е по романа на Мишел Уелбек, а в него участват още Теодора Духовникова, Жаклин Даскалова, Димитър Николов, Мартин Димитров, Елена Иванова и Славена Зайкова. Двучасовият спектакъл разказва за двама братя – неуспешен писател и световно признат учен биолог. Чрез техните истории се засяга темата за любовта във времето на свръхтехнологиите. Постановката умело редува минало и бъдеще, като праща публиката в 2029 г., когато има клонирани хора. На сцената красивата президентска наследничка отново се появява с ефектен сценичен тоалет – металически костюм от две части. След премиерата тя не е празнувала със семейството си, а с колегите в нощен бар.

Дарина Радева на сцената на Народния театър

Припомняме, че през декември миналата година Дарина имаше още една премиера, на която баща ѝ не бе забелязан. Става дума за филма спектакъл „Сад. Игри по време на апокалипсис“ по текстове на Юкио Мишима, режисиран от скандалната актриса Касиел Ноа Ашер. В него Дарина Радева имаше главна роля, а цялото изминало лято тя прекара в репетиции по проекта. Постановката бе финансирана от Министерството на културата и е на ръба на скандалното, защото в една от сцените Радева се целува с друга жена.

Няма и два месеца по-рано държавният глава не удостои с присъствието си и първата главна роля на дъщеря си в театъра на НАТФИЗ. През миналия октомври тя игра в спектакъла „Дон Жуан се връща от война“ по текст на Йодьон фон Хорват с режисьор Крис Шарков. В него Дарина отново е в разкрепостена роля и влиза в обувките на прелъстена и изоставена жена, а сценичният ѝ костюм е повече от провокативен.

Съвсем скоро на Радева ѝ предстоят и тежки държавни изпити. Тази година тя ще се дипломира официално и ще вземе диплома за драматична актриса от НАТФИЗ. За момента дъщерята на държавния глава се води гостуваща в трупата на Народния театър, но е напълно възможно след завършването си да получи и официално предложение за щат и постоянно назначение.