Румен Радев в Белово за Освобождението

Върховният главнокомандващ прие почетния строй на Специалните сили

Актуални новини
19:11 - 14 Януари 2020
2256
Румен Радев в Белово за Освобождението

Президентът Румен Радев участва в тържественото честване на 142 години от освобождението на Белово и Беловския край.

Върховният главнокомандващ на въоръжените сили прие почетния строй на представителните формирования на Специалните сили и поздрави жителите и гостите на града.

Днешният празник е отдаване на почит към поколенията беловски будители, към борците за свобода, отдали с храброст и достойнство живота си в Априлскато въстание и в Руско-турската освободителна война. Днес отдаваме почит и към руските воини, донесли преди 142 години дълго чаканата свобода на върха на своите щикове.

Това каза в словото си пред стотици жители и гости на Белово президентът Румен Радев. Той поздрави обществеността на Белово за това, че преди година "успя да събере и изложи вдъхновените дела на своите предци в новооткрития градски исторически музей". Родовата и националната памет са здравите устои, върху които се крепи просперитетът на българския народ, посочи още държавният глава.

Гости на тържествата в Белово бяха областният управител на Пазарджик Стефан Мирев, народни представители, военни и ръководители на държавни институции.

Снимката е илюстративна