Румен Ралчев: Тиражират се неистини за опита за атентат срещу Гешев

Фактът, че в района има цъфнали цветя показва, че взривът не е отишъл нагоре, а настрани, констатира шефът на служба „Безопасност и охрана“

Новини
21:20 - 02 Май 2023
8621
Румен Ралчев: Тиражират се неистини за опита за атентат срещу Гешев

Мястото за покушението не е избрано случайно. За два дни се насложиха много допълнителни детайли, които не са истина и на базата им определени експерти изразяват мнение. Това заяви в ефира на Би Ти Ви председателят на служба „Безопасност и охрана“ и бивш служител на НСО генерал-майор Румен Ралчев.

„Това, което се вижда е остатъкът от взрива. Следствието е иззело доказателствата. По колите има поражения и това не е фойерверк. Фактът, че в района има цъфнали цветя показва, че взривът не е отишъл нагоре, а настрани. Едно са оперативните версии, друга е истината. Следствието не е заинтересовано да излезе, това което то знае“, подчерта той.

„Близките до Иван Гешев знаят колко често той използва този маршрут. Взривът е действителен, бил е насочен. Единствено добрият шанс е спасил участниците в този конвой“, смята експертът.

„Гешев не е пътувал със семейството си. Той не е длъжен да потвърждава или почива. Тази версия излезе в медиите. Това показва, че се наслагват неистини върху фактите. Трябва да се вярва единствено на това, което следствието казва. Единственото вярно е мястото, където е станало“, каза генерал-майор Румен Ралчев.

„Моят извод е, че атентат е имало. За щастие има разминаване в това, което наричаме преминаване на автомобил и възпламеняване на взривното устройство. Нещата са били така разположени, че да загине главния прокурор. Тогава щяхме да влезем в световните медии. Екипът е реагирал правилно“, обобщи той.