Румен Вълка с кърваво писмо! Иска да докаже истината в съда

Гайтански свърза с полицейската акция срещу него актуалната политическа обстановка

Актуални новини
18:28 - 09 Септември 2024
5196
Румен Вълка с кърваво писмо! Иска да докаже истината в съда

Румен Гайтански изпрати писмо до медиите чрез адвоката си Константин Симеонов, съобщават от БНТ.

В края на август състав на Софийския апелативен съд реши бизнесменът да остане в ареста. Гайтански е обвинен като подбудител по разследването за отпуснат от Българската банка за развитие кредит за 148,5 млн. лв. и бе задържан с прокурорска мярка за до 72 часа, след като доброволно се предаде на органите на реда.

"Не виждам какво друго освен актуалната политическа обстановка може да предизвика обвинението към мен и други хора да бъде проведена тази акция именно през месец август. Репортери, които се роят, за да показват снимки от гаражи, в които се намират коли, които притежавам, бяха изпратени от нежелателни за посочване или назоваване хора, които водят тази скалъпена история срещу мене", посочва бизнесменът.

В писмото Гайтански потвърждава отново, че не имал намерение да се укрива, след като научил за обвиненията срещу него. "Бях шокиран, изненадан и не по-малко изумен как, за да се създаде зрелище, нахлуха и иззеха автомобили, които нямат нищо общо с обвинението", пише той.

"От деня, в който съм обвинен и бях задържан, аз и семейството ми понасяме ежедневно обидни квалификации и тенденциозни лъжи нямащи нищо общо с действителността, но търсещи зрелище. Не съм направил това, в което ме обвиняват, но истината отнема време и ще се докаже в съда", допълва в писмото си Гайтански.
Той посочва още, че много от твърденията в медиите са "очевидно търсещи зрелище и сензация".

"На мен и семейството ми е причинена огромна и непоправима несправедливост, която няма да може да бъде поправена по никакъв начин", завършва Гайтански.

По случая обвиняеми са още бившият изпълнителен директор на ББР Стоян Мавродиев и Иван Георгиев, представител на фирмата "Роудуей кънстракшън", получила кредита.

Стоян Мавродиев беше обявен за национално издирване с постановление на Комисията за противодействие на корупцията.