Румяна Бъчварова за коалиционното споразумение на ГЕРБ: Такива документи се пишат заедно

До този момент не е имало дебат, каза още политологът по повод предстоящата ротация

Актуални новини
08:55 - 05 Март 2024
1929
Румяна Бъчварова за коалиционното споразумение на ГЕРБ: Такива документи се пишат заедно

„Такива документи се пишат заедно“ – така бившият вътрешен министър Румяна Бъчварова коментира сглобката, меморандума и предложеното обратно коалиционно споразумение на ГЕРБ.

„Меморандумът е становище на политическа сила, той е по-скоро „ние ви казваме за какво да се съгласите с нас“. Струва ми се, че и коалиционното споразумение ще е същото“, каза още Бъчварова.

По-късно през деня се очаква ГЕРБ да се съберат на национално съвещание. Според Бъчварова „стегнатият“ график на преговори и взимане на решения преди ротацията не дават възможност за разговори.

„Най-важно е да има диалог между партньорите. Всички разумни аргументи са в тази посока – по-добре е да има правителство“, допълни Бъчварова.

Тя определи меморандума на ПП-ДБ като „добре разработен“, като припомни, че ГЕРБ вероятно ще включат част от текстовете в коалиционното споразумение.

„Посланието, което беше изпратено към всички европейски държави беше, че нещо се случва тук и няма да има правителство“, каза Бъчварова.

„До този момент не е имало дебат. Не е имало дискусия за приоритетите. Струва ми се, че това парцелиране на времето на 9 месеца не дава шанс за взимане на големи решения“, каза още тя.