Русе на протест срещу проститутки

Конкуренцията за платежоспособни клиенти е голяма, а това води до битки за „маркиране“

Новини
17:01 - 16 Юли 2019
3279
Русе на протест срещу проститутки

Живущите в бл. „Левента“ в Русе излязоха на протест срещу проститутките, практикуващи най-древната професия в района. Жилищният блок се намира в непосредствена близост до бул. „България“, който е международният път за Дунав мост 1 и Румъния. 
 
Конкуренцията за платежоспособни клиенти е голяма, а това води до битки за „маркиране“ на територия на жриците на любовта и техните сутеньори. Пред кореспондента на Actualno.com недоволството на хората обобщи организаторът на протеста Пламен Митев: 

„От много години района на блока е свърталище на проститутки и травестити и многократните ни жалби и оплаквания до компетентните органи не водят до никакъв резултат. Макар че подлезът пред булеварда се почиства веднъж седмично, мръсотията около блока е непоносима и има реална опасност от зарази“. 

Ръководителят на отдел „Екология и транспорт“ в община Русе Георги Игнатов коментира пред събралите се на протеста, че кметството изпълнява задълженията си по поддържането на района и всеки вторник и петък извършва почистване на подлеза, който според протестиращите се използвал за тоалетна. 

Хората са изпратили молба до градоначалника Пламен Стоилов да не се отстраняват огражденията на 3 гаража зад въпросния блок, които възпрепятстват проститутките да ползват мястото за тоалетна и обект за извършвана на предлаганите от тях услуги. За укрепването и поддържането им ще се грижат живущите. Те молят и за поставяне на химическа тоалетна в района на бл. „Левента“. Районът е замърсен от използвани презервативи и други атрибути на платената любов. 

В близост са детска градина и ОУ „Алеко Константинов“. В по-късите есенни и зимни дни учениците се страхуват да се прибират сами.