Русенец ще плува 181 км благотворително в река Самара

Русия
18:07 - 16 Август 2021
2174
Русенец ще плува 181 км благотворително в река Самара

Русенецът Теодор Цветков ще плува 181 км в река Самара с благотворителна цел - в подкрепа на световната кауза за справяне с глобалното затопляне. Началото ще бъде поставено на 18 август /сряда/, съобщиха от кметството в крайдунавския град.

Старши експертът към местния превантивно-информационен център заминава за Русия с подкрепата на общината и ще бъде придружен от брат си Валентин, който също е известен с множество благотворителни инициативи. Разстоянието, което трябва да преплуват участниците в рамките на пет дни, е разделено на етапи от по около 40 км всеки.

За победителите в състезанието не е предвидена парична награда, а само медали и купи.
По думите на Теодор Цветков е важен примерът, който ще даде на подрастващото поколение и на всички, които не се отказват да следват мечтите си и да правят добро.

Младият мъж от години участва в инициативи с благотворителен характер. Сред предизвикателствата, които преодолява, са преплуване на 10 км с една ръка и на 50 км с вързани крака, както и на 32 български езера в рамките на месец. Включва се и в инициатива на "UNICEF България", където плува в езерото в лесопарка "Липник" разстоянието от 220 километра.