Руши пее за феновете си в София и Пловдив

Култура
19:31 - 23 Март 2023
3193
Руши пее за феновете си в София и Пловдив

Руши Видинлиев представя ново шоу с два концерта – на 12 май в залата на ул. „Пиротска“ 5 в София и на 13 май в „Plovdiv Event Center“ в Пловдив, съобщиха организаторите.

“През последните години излизах на сцена с банда, а този път исках да изненадам публиката и да им представя ново шоу с танци. Старата школа е новата школа”, разказва певецът.

Програмата на новото шоу е с четирима танцьори и хореография от Милен Данков. Концертът е с участието на китаристът Иво Чалъков („Тангра“, „Gravity Co.“). 

Руши Видинлиев дебютира през 2001 г. с песента „Всичко се връща“. Сред синглите му са още „Il Ritmo Del Mio Cuore“, „Ти беше“ и „Хотел**“. През годините Руши работи активно и като актьор, и режисьор. 

Завършва магистърска програма за късометражно кино в Ню Йорк. За главна роля в „Цветът на хамелеона“ получава награда за най-добър актьор от Българската филмова академия. Участва с главна роля и във филмите „Снимка с Юки“, „Разруха“ и „18% сиво“.

През 2016 г., след близо осемгодишна пауза от музикалната сцена, Видинлиев прави серия от лайв събития. През 2019 г. в дигиталните платформи излиза EP-то му „Психо“, което включва четири нови песни.