Руси Полковника и сина му са арестуваните за дрогата във Варна

63-годишният бандит навремето карал автобуса на ФК "Спартак"

Новини
16:30 - 19 Април 2019 (обновена)
6648
Руси Полковника и сина му са арестуваните за дрогата във Варна

Петима души са привлечени като обвиняеми за държане с цел разпространение на нова дрога и амфетамини, съобщиха от прокуратурата във Варна. Бандата е оглавявана от "старата кримка" Руси Полковника.

Сред иззетите по време на операцията наркотични вещества са над 350 грама марихуана, над 600 милилитра течност и над 44 грама кремообразна маса, съдържащи активното вещество тетрахидроканабинол и 3.27 грама амфетаминопроизводни. Част от течния наркотик, получен по иновативна технология, бил поставен в спринцовки, а една спринцовка се търгувала на уличния пазар по 1500 лева. От 1 кг тревиста маса марихуана по тази технология се получавали по около 60 милилитра наркотична течност, известна като масло от марихуана.

63-годишният Руси Динков-Полковника и 40-годишният му син Стоян Динков-Стамата са двамата тартори на разбитата мрежа за разпространение на наркотици. Окръжният съд в морския град ще гледа мерките им, заедно с 54-годишният Кирил Д., 34-годишният Константин К. и 51-годишният Росен К., които са задържани по обвинение за държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение. стража" на петимата.

Претърсени са още и 6 автомобила и е извършен обиск на 8 лица. При операцията е иззета и голяма сума пари. Окръжната прокуратура във Варна внесе искания във Варненския окръжен съд за вземане на постоянни мерки за неотклонение „Задържане под стража“ на петимата участници в пазара на наркотици във Варна.

Известният във Варна Руси Динков-Полковника и синът му бяха арестувани във Варна при подобна акция на спецпрокуратурата ипреди 3 години. Заедно с тях бе задържан още един мъж. И тогава обвинението срещу тях беше за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици в морската столица и региона, която действала от началото на 2014 г.

Руси Полковника се прочу във Варна, след като преди години се зае със спонсорството на закъсалия финасово футболен клуб „Спартак”. Преди това той е бил шофьор на клубния автобус.
Животът около Полковинка и Стамата е доста динамичен. Три пъти са взривявани офисът и автомивката им, която се намира във варненския кв. „Владислав Варненчик”. Първата атака бе през 2008 г., а следващата - през 2009 г. Същият сценарий се повтори и през 2011 г., но Динкови се правеха, че не разбират откъде идват неприятностите им.

„Имам чист и прозрачен бизнес, занимавам се със строителство и давам хляб на 120 души. Никога не съм се занимавал с наркотици”, категоричен е Руси Динков. „Полковника“ обичал да се хвали, че получил прякора си заради работата в службите, в които обаче никога не е бил.