Русия атакува десетки цели в Украйна

Новини
10:00 - 26 Май 2022
4473
Русия атакува десетки цели в Украйна

Руските сили са подложили на обстрел повече от 40 населени места в Донецк и Луганск в Източна Украйна, предаде Би Би Си, съобщи БНР.

Убити са петима цивилни, унищожени и повредени са 38 жилищни сгради, училище, здравен лагер, център за отдих и железопътна гара, съобщиха украинските власти. В кулоарите на Световния икономически форум в Давос, министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба каза, че ситуацията в района на Донбас е „изключително лоша“ и страната спешно се нуждае от ракетни системи за залпово изстрелване, за да се опитат да си върнат места като южния град Херсон.

Руските военни заявиха, че пристанището на Мариупол функционира отново след три месеца боеве в града. Ще бъде отворен отделен коридор, който да позволява на корабите да напускат Мариупол, като плават от пристанището на пристанището на Азовско море до Черно море. Президентът на Украйна Володимир Зеленски разкритикува бившия държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър, който предложи Украйна да отстъпи територия на Русия.