Русия атакува Киев с ирански дронове

Украйна
10:15 - 12 Юли 2023
1741
Русия атакува Киев с ирански дронове

Русия извърши нападения с дронове-камикадзе срещу Киев за втора поредна нощ и системите за противовъздушна отбрана са отблъснали удара, съобщиха украински представители, цитирани от Ройтерс.

Тази нощ Русия е изпратила общо 15 ирански дрона "Шахед" срещу Украйна, като украинската противовъздушна отбрана е свалила 11 от тях, се казва в съобщение на ВВС на Украйна.

Началникът на военната администрация на Черказка област Игор Табурец съобщи в "Телеграм", че двама души са били ранени при удар на дрон, а двама други са пострадали в следствие на пожар в инфраструктурно съоръжение.

"Петстотин и четвърти ден на пълномащабната инвазия на Руската федерация в Украйна. Врагът предприе още една въздушна атака срещу столицата", написа в "Телеграм" Сергий Попко, началникът на военната администрация в Киев.

В ежедневната сутрешна сводка на украинските въоръжени сили се казва, че вчера руските сили са извършили 65 въздушни удара и са изстреляли най-малко 71 снаряда от тежки реактивни системи за залпов огън срещу позиции на украинските войски и населени места по фронтовата линия.

Агенция Ройтерс отбелязва, че не може да потвърди информацията за състоянието на бойното поле от независими източници. Тя цитира руската агенция ТАСС, според която през последния ден руски военни подразделения са отблъснали няколко украински атаки в Луганска област.