Русия атакува Украйна с дронове и балистични ракети?

Първите експлозии отекнаха в Николаев

Новини
08:13 - 18 Юли 2023
2014
Русия атакува Украйна с дронове и балистични ракети?

Русия предприе атаки тази нощ срещу цели в Южна и Източна Украйна, използвайки дронове "Шахед", вероятно и с балистични ракети, съобщиха в ранните часове на днешния ден украинските военновъздушни сили, цитирани от Ройтерс.

Първо експлозии отекнаха в Николаев, а след това и в Одеса, съобщава УНИАН. Украинските ВВС съобщават за комбинирана атака и за обявена въздушна тревога в редица области, а в Одеска, Николаевска, Херсонска, Запорожска, Донецка и Днепропетровска област съществува заплаха от удари с дронове.

Междувременно в Полтавска, Черкаска, Днепропетровска, Харковска и Кировградска област е обявена заплаха за удари с балистични ракети. Украинското оперативно военно командване "Юг" е засекло активност в Черно море на руски ракетоносци, посочва УНИАН.

Ройтерс не може да потвърди тази информация от независими източници.

Ръководителят на военната администрация на Одеска област, Олег Кипер, каза, че противовъздушната отбрана отразява руска атака с дронове.

"Възможно е да има няколко вълни от атаки", написа Кипер в Телеграм, пише БТА.

Големи подразделения на руските сили преминават в офанзива в североизточния сектор на фронта на Купянското направление, където се водят ожесточени боеве, казаха пък вчера украински служители.