Русия и САЩ подобряват отношенията си

Двете страни заговориха за обща основа

Новини
20:38 - 14 Май 2019
1532
Русия и САЩ подобряват отношенията си

САЩ и Русия постигнаха споразумение за възобновяване на каналите за комуникация. Това стана ясно след разговорите между американският държавен секретар Майк Помпео и руския външен министър Сергей Лавров, съобщи РИА Новости.

По-рано самият Помпео заяви, че американският президент Доналд Тръмп иска да постигне по-добри отношения с Русия. Неговите разговори с Лавров продължиха 3 часа.

„САЩ са готови да намерят обща основа с Русия. Надявам се, че въпреки различията, ще успеем да продължаваме диалога за Венецуела“, заяви Помпео.

Лавров заяви, че двете страни са постигнали съгласие за нуждата от възобновяване на каналите за комуникация между двете страни.  „Нашите канали за комуникация бяха замразени заради американските обвинения за руска намеса в техните избори, но се надявам всичко да се нормализира след излизането на доклада на специалния прокурор Робърт Мълър. Ние сме съгласни, че искаме пълното разоръжаване на Северна Корея и че ще отменим санкциите, когато страната изпълни това изискване“, заяви Лавров.

Помпео заяви, че САЩ искат включването на още страни в споразумението за ядрено разоръжаване. В същото време Лавров му е предал доклад за намесите на САЩ във вътрешните работи на Русия.