Русия иска да постигне споразумение с Украйна

Това обяви помощникът на руския президент и бивш министър на културата Владимир Медински

Русия
11:38 - 28 Февруари 2022
3113
Русия иска да постигне споразумение с Украйна

Русия иска да постигне споразумение с Украйна, за да сложи край на конфликта между двете държави. Това обяви помощникът на руския президент и бивш министър на културата Владимир Медински.

"Определено имаме интерес да постигнем някакви споразумения възможно най-скоро", заяви Медински, който пътува до Беларус за преговорите. По думите му те се очаква да започнат в 12:00 ч., предаде Интерфакс.

"Доколкото всеки час от продължението на конфликта означава загинали украински граждани, украински войници, ние безусловно сме заинтересовани да постигнем някакви договорености възможно най-бързо. Тези договорености безусловно трябва да бъдат в интерес и на двете страни", каза той.

Делегацията на Русия по думите му е пристигнала в Гомелска област снощи. Мястото на срещата е съгласувано с Киев и се намира до границата с Украйна.

"Не сме спали цяла нощ, чакахме да пристигне украинската делегация. За жалост обаче логистиката е много сложна - времето на пристигане се отлагаше няколко пъти", разказа Медински.

Малко по-рано стана ясно, че украинската делегация пристигна в района на украинско-белоруската граница, за да участва в разговори с представители на Руската федерация. Това съобщи в Туитър Министерството на отбраната на Украйна.